Το Κίνημα Endomarch στον κόσμο

Worldwide Endomarch Movement

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, υποστηριχτές της κίνησης κατά της Ενδομητρίωσης, κινητοποιούνται! Ως μήνας ενημέρωσης της Ενδομητρίωσης ορίστηκε ο Μάρτιος ενώ το χρώμα της πάθησης το κίτρινο.

Σκοπός των λεγόμενων «Endomarchers» είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την Ενδομητρίωση. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αγώνες δρόμου και πορείες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα η καμπάνια «ενδυναμώνεται» με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, ομιλιών για να αναδειχθεί το πρόβλημα και να προωθηθεί επικοινωνιακά η στήριξή του αγώνα κατά της Ενδομητρίωσης.
Το Worldwide Endomarch προσκάλεσε λοιπόν τον πλανήτη να συμμετέχει στην κοινή αυτή προσπάθεια ορίζοντας έναν Επικεφαλής ανά χώρα.
Το σλόγκαν της καμπάνιας του ENDOMARCH WORLDWIDE είναι: "ITS TIME TO END THE SILENCE!" Το Endomarch Worldwide τονίζει: "Οι γυναίκες θα πρέπει να πάψουν επιτέλους να σιωπούν και να ντρέπονται. Ήρθε η ώρα να μιλήσουν ανοιχτά για τη Γυναικεία Υγεία και τις Γυναικολογικές Παθήσεις!"

Το κοινό του Endomarch περιλαμβάνει γυναίκες νεαρής και μεγαλύτερης ηλικίας που πάσχουν ή μη από την ασθένεια, άνδρες ευαισθητοποιημένους για την Ενδομητρίωση και γενικότερα την υγεία των γυναικών, γενικό κοινό και δρομείς και αθλητές που λαμβάνουν μέρος στην πορεία και στους αγώνες δρόμου.

Σήμερα στο Κίνημα Endomarch συμμετέχουν πάνω από 63 πόλεις/χώρες, όπως Αγγλία, Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κουβέιτ, Μαλαισία, Μεξικό, Μπαχρέιν, Νέα Ζηλανδία, Νιγηρία, Νορβηγία, Νότια Ιρλανδία, Ουγγαρία, Παναμάς, Περού, Πολωνία, Πορτογαλία, Πουέρτο Ρίκο, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τζαμάικα, Τουρκία, Φιλανδία, Φιλιππίνες, Χιλή... κ.α.

Πως ξεκίνησε το Παγκόσμιο κίνημα του Endomarch:

Το Πανεπιστήμιο του Stanford και ο καθηγητής Μαιευτικής, Γυναικολογίας και Γενικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου, Δρ. Camran Nezhat, FACOG, FACS, ξεκίνησαν το 2014 από την Ουάσινγκτον ένα παγκόσμιο «κίνημα» ευαισθητοποίησης του κόσμου, το οποίο πλέον έχει εξαπλωθεί σε όλο τον πλανήτη.

Ο Δρ. Nezhat και η ομάδα του έχουν εδώ και πολλές δεκαετίες αφιερώσει το έργο τους στην υγεία των γυναικών. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών ο ίδιος γνώρισε γυναίκες, που έχουν υποφέρει σωματικά και ψυχολογικά λόγω της Ενδομητρίωσης. Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την ανάγκη της κοινωνίας, ανέλαβε να αναπτύξει τεχνολογίες διάγνωσης και αντιμετώπισης της Ενδομητρίωσης και να ενημερώσει τον κόσμο γι' αυτή την «αόρατη» επιδημία, ώστε εκατομμύρια γυναίκες και νεαρά κορίτσια να έχουν τη δυνατότητα διάγνωσης, ποιοτικής ιατρικής αντιμετώπισης και θεραπείας στο μέλλον.